حرفهای من
medaderangy
قالب وبلاگ
 به نام او ...

ادامه (مرکز فرهنگي و گالري هنري پل کله)

اين ساختمان با موزه کودکان شروع مي شود و هدف از ساخت اين قسمت افزايش خلاقيت در کودکان و شناخت دنياي هنر مي باشد.

 

 قسمت ورودي که زير تپه سوم و بلندتر قرار دارد شامل يک آمفي تئاتر است سالن نمايش اختصاص به موسيقي ،حرکات موزون،تئاتر،ادبيات و چند قسمت براي استراحت وآسايش بازديدکنندگان دارد.
 
 
 
 
 
 

 معماري داخلي

  از طريق ديوارهاي شيشه اي لابي ورودي ،منحني هاي دنده اي استيل که در بالا به هم مي پيوندند و يکي مي شوند قابل مشاهده هستند.
 

 
  در سفر تاريخي داخل بنا بازديد کنندگان به سالن هاي اصلي راهنمايي مي شوند .جايي که در آنجا رنزو پيانو مشکل اصلي نمايش را با رها کردن ديوارها از بالابه پايين و معلق داشتن آنها در چند سانتي متر بالاتر از زمين حل کرده است و نقاشي ها در يک نور ملايم و متنوع آويزان شده اند(از ديوارهاي سفيدي که خود از سقف آويزان شده اند. )ديوارها که مي توانند به موقعيت هاي مختلف جابه جا شوند ،طوري مرتب شده اند که بازديد کننده از ديدن و کشف و کنجکاوي در مورد آنها لذت ببرد.

 در این موزه جهت القا،حس تعلیق و سبکی بسیاری از دیواره های نمایش تابلوها توسط زنجیرهایی از سقف آویزان بوده و  فاصله ای محسوس میان آنها و زمین وجود دارد.

 تعامل با تپه هاي اطراف

رابطه نزديک کارهاي کله با طبيعت بود که باعث شد رنزوپيانو ساختماني را طراحي کندکه با تپه ها و محيط اطراف متعامل باشدو در نتيجه ساختماني سبک وزن،به شکل سينوسي که بيشتر از استيل و شيشه تشکيل شده ،طراحي شدکه بيشتر به مجموعه اي از تپه ها مي ماند.

 مسير شهري

همچنين از ابتدا مشخص بود که ارزش کله و هنر او بسيار فراتر از يک ساختمان معمولي است واين مرکز بايد به آثار ”شاعر سکون“تعلق گيرد،بنابراين ايده هاي پيانو در حول و حوش سکوت وسکون موزه چرخيد.عبور يک مسير شهري از نزديکي محل پروژه نه تنها براي او مشکلي ايجاد نکرد ،بلکه او احساس کرد که بايد اين پروژه هم از لحاظ عملکردي و هم از نظر زيبايي شناسي به رگ اصلي وبنياد تمدن متصل شود.

 طرح معماري بنا

سه تپه ساخته شده از فولاد و شيشه به سه ساختمان تقسيم شده است که با عملکردهاي مختلف شناخته ميشود . در حقيقت علاوه بر فضاي نمايش گسترده،اين موزه محوطه مدرن موسيقي و تئاتر براي برنامه هاي خود مرکز و مهمانان دارد .همچنين شامل يک موزه براي کودکان چهار سال و بالاتر مي باشد که در آن مي توانند با روش هاي گوناگون هنر را درک کنند. به طور کلي مي توان گفت اين مجموعه يک گردشگاه چند منظوره با تاسيسات ارتباطي ،سرسراها ،سالن هاي اجتماعات،سالن سمينار مي باشد.ساختمان به سه قسمت متصل به هم تقسيم شده است :بال جنوبي (کوتاهترين موج)شامل دفاتر مديريت ،اداري،تحقيقات و سرويس است قسمت مرکزي (موج ميانه)به مجموعه هاي دائمي و نمايش غير دائمي و همچنين محل انبارها اختصاص داده شده است و موج سوم و بلندترين آنها به پذيرش و شروع حرکت يعني قسمت ورودي و سالن اجتماعات و ... اختصاص يافته است.

 

این سه طاق که تمامی فضاهای اصلی موزه را در خود جای داده اند توسط راهرویی شیشه ای به طول 150 متر به یکدیگر متصل می شوند که پیانو ازآن به عنوان خیابان موزه یاد می کند و از پنجره های آن به راحتی می توان مناظر اطراف و چمن هایی که بر روی سقف موزه روییده است را مشاهده کرد . پیانو محل ساخت بنا را نیز در مکانی از سایت انتخاب نموده است تا منحنی ملایم اتوبانی که در دسترسی اصلی موزه نیز می باشد از این راهرو شیشه ای دیده شود.

بازديدکنندگان هنگامي که به قسمت نمايش آثار داخلي وارد مي شوند ،کم کم به داخل تپه ها قدم مي گذارند،سپس به ئمرکز تحقيقات و مطالعات درباره کله و آثارش مي رسند.

بال هاي مختلف و گوناگون توسط يک مسير ارتباطي به هم متصل مي شوند.ورودي اصلي مرکزي از طريق يک پل شکل مي گيرد که در آن مسير قسمتي وجود دارد که بدنه شفاف آن در يک حفره عميق فرو رفته است،اين کار ابتکاري نوين براي مخفي کردن اندازه واقعي بنا است .از اين قسمت بازديدکننده شکل تپه يا موج مانند ساختمان را تحسين مي کند.

 

 

 

 

 

[ یکشنبه بیست و یکم آبان 1391 ] [ 18:8 ] [ مهلا زرنوشه ] [ ]
  به نام او ...

مرکز فرهنگي و گالري هنري پل کله

در 20 ژوئن سال 2005 مرکز فرهنگي پل کله در هاي خود را روي علاقه مندان هنر سراسر جهان گشود.مرکز فرهنگي پل کله يک نماد بين المللي است که به منظور تقدير از پل کله ،نقاش ،موسيقي دان ،معلم و شاعر بزرگ قرن بيستم  توسط رنزو پيانو ساخته شده است .اين بنا در شهربرن ،جايي که او نيمي از عمر خود را در آن سپري کرده است ،قرار دارد .از حدود ده هزار اثر پل کله تقريبا چهار هزار اثر آبرنگ و طراحي در اين گالري جمع آوري شده است .مي توان گفت اين مرکز بزرگترين مجموعه در جهان است که تنهابه اثاريك هنرمند اختصاص يافته است.

پلان طبقه زيرزمين

  پلان طبقه همكف

”رنزو پیانو ”در خصوص طراحی این موزه می گوید: ”باید اول گوش دهید که زمین به شما چه می گوید ،چرا که سایه طرح از قبل درآنجاست . در این مورد خاص باید به صدای پل کله نیز گوش کنیم وایده بگیریم.در آثار او همیشه طبیعت ،درختلن ورنگ ها دیده می شود...“
بدین ترتیب وی با الهام از آثار پل کله و توجه به بستر و زمینه ساختمان بنایی را طراحی نموده است که هم اکنون در زمره موفق ترین آثار با هدف پیوند با زمینه می باشد.

 ايده طراحي

ايده طرح بادر نظر گرفتن فراز و فرودهاي روح يک مجسمه مطابق با پستي بلندي و شيب زمين بود. بنابراين موزه دقيقا شکل زمين را مي گيرد،در عين حال تا جايي که ممکن است حومه و طبيعت را کامل مي کندو حس زيبايي و نامحدودي را که توسط کوهستان ايجاد شده است امتداد مي دهد.

 

[ جمعه دهم اردیبهشت 1389 ] [ 13:59 ] [ مهلا زرنوشه ] [ ]
.: Weblog Themes By Iran Skin :.

درباره وبلاگ

دانشجوی معماری به عشق این خاک این رشته راانتخاب می کند. به امید وطنی همیشه پاینده .
امکانات وب